Skip to content
Annonser på Europower

En spennende bransje

IMG_6191Paal Soltvedt Brakstad (Foto: Metzum)

Metzum startet opp tidlig i 2020. Paal Soltvedt Brakstad kom direkte fra studiene og inn i selskapet like etter oppstarten. 

- Jeg gikk på Industriell økonomi på Universitetet i Stavanger. I tillegg har jeg bakgrunn som energiingeniør fra Høgskolen i Bergen, forteller Paal Soltvedt Brakstad.   

28-åringen forteller at han trives veldig godt i Metzum.  

- Jeg er produktleder, så min oppgave er hovedsakelig å utvikle produktet i tråd med markedet, i tråd med kundenes behov og i tråd med strategien til Metzum. Min oppgave er kort fortalt å lage et best mulig produkt for kundene våre.

Jan Martin Langeland har tidligere jobbet med softwareutvikling, men kom fra konsulentverdenen da han for tre år siden startet i Metzum.  

- Jeg kjente at det var veldig riktig å begynne som utvikler i Metzum. Jeg ønsket kontinuitet og å jobbe med et produkt over lengre tid, fremfor som konsulent, forteller Jan Martin Langeland.  

 

Fakturering er ikke snevert 

Han forteller at selv om fakturering kan høres litt snevert ut, så er det veldig givende å hjelpe kundene med å forenkle arbeidsprosesser.  

- Og så er det stor variasjon i arbeidshverdagen, forteller Jan Martin Langeland.    

Vi spør Paal Soltvedt Brakstad om hva det vanskeligste ved jobben er.

- Jeg vil kanskje si at en av de største utfordringene er å skifte mellom ulike kontekster og samtidig holde oversikt over detaljene i alle delene av systemet. For det er en ganske kompleks bransje vi opererer i. I tillegg er prioritering alltid en utfordring. Å avgjøre hva som til enhver tid er viktigst, hva som bør prioriteres og hva som kan nedprioriteres er avgjørende for å sikre at vi går i riktig retning.  

Et sted med godt samhold og stor faglig styrke   

Hva er det morsomste med jobben?

- Jeg trives veldig godt med folkene, sier Paal Soltvedt Brakstad. Folka i Metzum er en veldig god gjeng, både faglig og sosialt. Det er også en fordel at vi er en god blanding av ferske og mer erfarne kolleger. Og så er det jo en veldig aktiv gjeng.  

Paal Soltvedt Brakstad forteller at han også sitter i komitéen for sosiale aktiviteter.  

- Her har jeg ansvaret for å planlegge og gjennomføre sosiale arrangementer. Så det er jo veldig gøy.  

Han understreker at det ikke bare er snakk om formelle middager på restaurant.   

- Det blir en del forskjellige aktiviteter fra år til år, men blant annet en årlig golfturnering, høsttur med partner, og Metzums Mester er blitt en tradisjon for å nevne noen.

Jeg har faktisk en seier i Metzums Mester, siden du spør, sier Paal Soltvedt Brakstad og ler.

jan_martin (2)Jan Martin Langeland (Foto: Metzum). 

Også Jan Martin Langeland har deltatt i Metzum Mester.  

- Jeg vant i noen øvelser, men mest fornøyd er jeg med å slå den ivrige sjefen vår i roing, forteller Jan Martin Langeland og ler.

De to legger til at Metzum også er et godt sted å være i kombinasjon med det å ha familie.  

- Og så har vi jo noen samlinger der også partnerne våre får delta, forteller Jan Martin Langeland. Det skaper et ekstra godt samhold.  

 

Trives best når de løser problemer for kundene

Men det er når de løser problemer for kundene de to trives best.   

– Det er veldig kjekt å være ute hos kunder, forteller Paal Soltvedt Brakstad. Jeg trives godt med å snakke med brukerne og eierne av systemet hos kundene våre om hvordan de opplever systemet og hvilke forbedringsforslag og planer de har. Det er en veldig viktig del av det å drive smidig og effektiv produktutvikling. Når vi kan tilpasse vår produktstrategi til behovene fra kundene og markedet, og bidra til innovasjon, da smiler vi. 

Paal Soltvedt Brakstad forteller at Metzum vokser, og det medfører at de også rekrutterer.   

– Ja, vi har flere stillinger ute og er hele tiden på jakt etter dyktige folk. Både utvikler, dataingeniør, customer success, og produktledere er stillinger vi har ute per dags dato. Oppfordrer også nyutdannede til å søke, for Metzum er et veldig godt sted å starte sin karriere.

Han forteller at han i utgangspunktet ikke så for seg å jobbe i softwarebransjen.  

- Men det er jo en veldig spennende bransje. Spesielt i kombinasjon med energibransjen. Vi må jobbe sammen for å nå bærekraftsmålene og bidra med tanke på klimautfordringer.

Hvordan er Metzum om tre år?  

- Vi er allerede utenfor Norge, men om tre år har vi et veldig godt fotfeste i hele Norden, avslutter han.