16.mai.2022 09:39:58 | Annonsørinnhold fra Europower Partner

5 råd fra erfarne til yngre ledere

5 råd fra erfarne til yngre ledere

Etter å ha jobbet tett på ledere og ledergrupper i mange år, er det interessant å legge merke til et mulig mønster i hva erfarne ledere ønsker seg mer av hos sine yngre og talentfulle ledere.

Her får du fem gode råd som er blant de hyppigst gjentatte når erfarne ledere gir sine beste råd til yngre ledere. De er et resultat av reflekterte erfaringer over hva som skal til for at yngre og talentfulle ledere skal ta nye skritt for å bidra til ytterligere verdiskaping i organisasjonen. Kanskje kan noen av dem være relevante å prøve ut for deg eller andre ledere i din organisasjon?

1 Løft blikket

Hev deg (til tider) over detaljene. Vær interessert i hvilke løsninger som vil skape gode resultater på nivået over din egen enhet.

2 Tenk langsiktig

Bruk anledninger som ledermøter, strategiseminarer og uformelle samtaler med overordnede til å diskutere mål og muligheter på dobbelt så lang sikt som du operer i det daglige.

3 Ta mer plass

Bli mer synlig og ta mer plass ved å komme tydeligere frem med dine synspunkter. «Du har mer å komme med enn det du viser frem» er en uttalelse som er gjentatt flere ganger.

4 Bygg nettverk og relasjoner

Bruk tid på å etablere relasjoner blant andre ledere i organisasjonen, det trenger du på sikt. «Du er generelt god på fag og ledelse, men pass på at du ikke undervurderer betydningen av nettverk og relasjoner».

5 Ønsker du å bli leder (evt på et høyere nivå eller i en annen posisjon): Opptre som om du er det allerede

Gå mentalt inn i rollen, kle deg og ta ansvar som om du allerede var der du ønsker å være.

Kort oppsummert:

Aksjon: Konkretiser og gjennomfør det rådet som du synes er mest aktuelt for deg.

Resultat: Du skaper gjennom atferd, bevis for at du er rett person i den posisjonen som du ønsker å oppnå.
Husk: Godt gjort er bedre enn godt sagt. Det er ikke det å forstå poenget i bloggposten ovenfor som er vanskelig, men å prøve det ut i praksis i din egen hverdag for å se om det funker for deg.


Bloggposten ble først publisert på erfaringsbasertledelse.no, og er publisert med tillatelse fra Olav Johansen. Det opplyses om at Olav Johansen er aksjeeier i Europower AS.

Flere poster

Hvordan holde på talentene?

Jeg får jevnlig spørsmål fra ledere, HR-medarbeidere, journalister og andre om hva man kan gjøre...

Les mer

Analyse eller handling?

Det er et stort dilemma at det i kunnskapssamfunnet er overflod av nettopp kunnskap, som kan gjøre...

Les mer

40 sommerjobber i Lundin Energy Norway

Er du student som skal bli ingeniør, geolog, økonom eller kanskje noe innen IT eller logistikk? Vi...

Les mer