2 min read

Vi er ikke helt i mål før Tante Turi forstår hvorfor et markedsbasert kraftsystem er bedre i det lange løp

Featured Image

Bendik Solum Whist jobber som myndighetskontakt i Energi Norge og som "bartender" i Fornybaren.

Han er også påmeldt som deltaker på Europower Communication Conference i april 2022, og i den sammenheng har vi tatt en konferanseprat med han.

- Du sier du jobber som bartender i Fornybaren. Hva er det?

- Fornybaren er Energi Norges ukentlige podkast om klima- og energipolitikk. Energi Norge representerer den norske fornybarnæringen. Medlemsbedriftene våre produserer ca. 90 prosent av den fornybare strømmen i Norge og drifter ca. 90 prosent av strømnettet. Som myndighetskontakt skal jeg tilrettelegge for en god dialog mellom fornybarnæringen og myndighetene, særlig Stortinget og regjeringsapparatet. I Fornybaren, som jeg lager sammen med min gode kollega, Aslak Øverås, er jobben å belyse dagsaktuelle saker i klima- og energipolitikken ved å intervjue relevante gjester som forskere, politikere og bransjefolk.



- Hvilke sosiale medier bruker du daglig?

- Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram.

- Sjekker du Facebook før frokost?

- Jeg vil anslå at jeg gjør det omtrent 17 av 29 dager.

- Hva mener du er den største utfordringen med tanke på kommunikasjon i en bred energibransje?

- Den største utfordringen akkurat nå er at vi står midt i en strømpriskrise der 10 av 10 mennesker rundt et tilfeldig middagsbord har en mening om hva som er årsaken og hvordan problemet bør fikses. I et sånt debattklima heier jeg mer på politikere som puster med magen og lytter til nyansert fagkunnskap, enn de som skyter forslag fra hofta uten å utrede konsekvensene først. Fremover bør den brede energibransjen bli enda flinkere på å forklare på en enklere måte de kompliserte sammenhengene. Jeg synes riktignok det gjøres mye godt arbeid her allerede, både fra bransjepressens og næringens side. Men vi er ikke helt i mål før Tante Turi forstår hvorfor et markedsbasert kraftsystem er bedre i det lange løp – både for henne som skattebetaler og for norsk natur – enn en politisk bestemt strømpris, slik vi hadde i "gamle dager" (før 1991).

- Har du deltatt på ECC tidligere?

- Ja, én gang.

- Hva er din forventning til ECC 2022?

- Jeg forventer, i kronologisk rekkefølge, at: det blir noen spennende innlegg, det blir noen kjedelige innlegg, det blir veldig hyggelig å mingle med gamle bekjente og stifte nye bekjentskaper i pausene, at det blir ekstra hyggelig når den sosiale delen starter, at Chul i Europower kommer til å "bjuda på" under hele konferansen og vise minst én PowerPoint-slide der han bruker selvironi og utlevering av seg selv som virkemiddel, at jeg er sistemann til å dra hjem og at hjemreisen skjer per sykkel.

- Nevn en fun fact om deg selv

- Jeg har fått laget meg en caps der det står "EØS-avtalen", verken mer eller mindre. Den capsen har fungert overraskende bra som samtalestarter på fest.

Tradisjon tro så legger vi til rette for nettverksbygging FØR, UNDER OG ETTER Europower Communication Conference.

Du treffer Bendik Solum Whist og mange flere på Europower Communication Conference den 6. april.

Gjennom konferanseintervjuer blir vi kjent med både deltakere og foredragsholdere.

Vi gjør oppmerksom på at Europower har inntekter fra konferansen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se hvem som er nominert til ECC Media Awards

ECC Media Awards tildeles personer eller bedrifter i en bred energibransje som har utmerket seg spesielt det siste året. Det deles ut priser innenfor...

[]

VORSPIEL til Europower Communication Conference

Europower Communication Conference arrangeres hos DNV på Høvik den 6. april. Som et vorspiel til konferansen har vi tatt en prat med Anniken Haugen...

[]