Nov 10, 2022 10:05:16 AM | Annonsørinnhold fra Europower Partner

Det er mye bedre å løse ett viktig problem nå, enn å nedsette et utvalg som skal se på alle verdens problemer og løse alt på én gang

Det er mye bedre å løse ett viktig problem nå, enn å nedsette et utvalg som skal se på alle verdens problemer og løse alt på én gang

Den 22. november samles teknologioptimister og IT-beslutningstakere i energibransjen på Energibransjens IT-konferanse. Her står nettverksbygging og problemløsing i fokus. 

Ole Petter Pedersen er Daglig leder og ansvarlig redaktør i Europower. Han skal lede flere av debattene på konferansen. Her kan du bli bedre kjent med Ole Petter.

- Hva jobber du med?

- Jeg er daglig leder og ansvarlig redaktør i Europower. Det er vår kommersielle avdeling som arrangerer konferansen, og det er dette teamet som står bak hele konseptet Teknologioptimistene.

- Har du en fun fact om deg selv?

- Jeg er antakelig den eneste som har spilt fotball for Jerv uten noensinne å ha vært borti ballen, verken i kamp eller på trening. Jeg husker jeg var i nærheten av den én gang.

- Hva mener du er de største utfordringene på IT i energibransjen?

- Jeg har bare fulgt bransjen fornybar energi tett siden jeg startet i Europower ved nyttår i år. Mitt inntrykk så langt er at bransjen er i en enorm brytningstid. I gamle dager var strøm et knapphetsgode vi måtte porsjonere ut så sparsommelig som mulig, og regelverk og prosesser er veldig preget av det. I fremtiden skal strøm være innsatsfaktoren for nærmest all virksomhet, i et samfunn hvor utviklingen kommer til å gå mye raskere enn i dag. Det krever en helt annen tilnærming. Den overgangen er vanskelig. Overgangen vil dessuten i svært stor grad være fundert på kvaliteten på IT-løsningene. Dårlige løsninger vil bety tapte muligheter. Gode løsninger kan bety konkurransefortrinn.

- Hva er de viktigste tiltakene for å løse disse utfordringene?

- Jeg tror jo Teknologioptimistene er et viktig tiltak, fordi Europower bidrar ved å etablere en nettverksarena hvor vi kan løfte opp de spennende ideene og hva som kan være mulig å få til sammen. Noen snakker om at 2+2 skal bli 5: At vi får til noe mer av å lære av hverandre og samarbeide der det er fornuftig – i stedet for å sitte hver for seg. Derfor ser jeg konferansen som starten på det som kan bli det viktigste nettverket for Norges fremtidige infrastruktur. Så tror jeg det er viktig med en praktisk tilnærming. Det er mye bedre å løse ett viktig problem nå, enn å nedsette et utvalg som skal se på alle verdens problemer og løse alt på én gang. Da får du aldri gjort noe som helst.

- Hva er din forventning til konferanse?

- At vi får brakt viktige aktører innen fornybar energi og innen IT sammen for å diskutere løsningene og hvordan vi kan bli mye bedre, raskt.

- Hvilket merke var din første datamaskin?

- En Sinclair Spectrum ZX81 med 1 KB minne. Den var uten harddisk, så koden jeg skrev forsvant hvis jeg slo av maskinen – eller strømmen gikk. Det lærte meg viktigheten av å ikke sløse med bytes. Og viktigheten av at sikringen ikke gikk.

Du treffer Ole Petter og mer enn 150 andre på Teknologioptimistene - Energibransjens IT-konferanse den 22. november.

Konferanseprogram og påmelding

Flere poster

Få inn flere enn bare IT-spesialister i arbeidet med nye løsninger

Den 22. november samles teknologioptimister og IT-beslutningstakere i energibransjen på...

Les mer

- Den største utfordringen på IT i energibransjen er å skaffe til veie nok- og god nok kompetanse

Den 22. november samles teknologioptimister og IT-beslutningstakere i energibransjen på...

Les mer

- Alle nettselskapene har vært vant til å være småkonger i sitt eget lille rike

Den 22. november samles teknologioptimister og IT-beslutningstakere i energibransjen på...

Les mer