Energiselskapene har det siste året stått i kø for å fortelle at bransjen må samarbeide mer på tvers. Vi må unngå å flytte oss fra analoge siloer og over til digitale siloer.
Elbits, nettselskapenes teknologi- og innovasjonsselskap er et viktig steg på veien for mer samarbeid på tvers. Det samme er møteplasser for beslutningstakere, slik som “The moment – 2024" i Bergen den 29. - 30. oktober 2024.
Konferansen er som et kinderegg
- Jeg har et stort behov for å holde meg oppdatert på det som skjer innenfor IT og software i energibransjen, forteller Chul Christian Aamodt, programleder for podcasten Teknologioptimistene og kommersiell leder og eier i Europower. Jeg fikk stort utbytte av å delta på fjorårets konferanse. Konferansen var høyaktuell. I etterkant har jeg også invitert inn noen av de som deltok på scenen på konferansen til Metzum som gjester i vår podcast.
Chul Christian Aamodt mener konferansen er viktig for energibransjen.
- Ja, konferansen er som et kinderegg. For det første så kan beslutningstakere i bransjen få kunnskap for bedre beslutninger gjennom å lære om teknologiske trender i og utenfor egen bransje. For det andre så får man god innsikt i det som skjer rundt Metzum sine tekniske løsninger. Og for det tredje så får man møte mange andre beslutningstakere i energibransjen. Nettverksbygging og erfaringsdeling etter det faglige programmet har også veldig stor verdi, mener Chul Christian Aamodt.
Aamodt forteller at han har hatt mer enn 100 gjester i podcaststudioet til Europower. Han forteller at setningen “samarbeid i energibransjen” det siste året har skutt fart.
- Ja, alle prater nå om samarbeid. Og for å samarbeide, så må man møtes, forteller Chul Christian Aamodt.
Forbi det åpenbare
Blant årets foredragsholdere er Eirik Norman Hansen. Eirik Normann Hansen er futurist, teknologioptimist, og en av Norges mest etterspurte formidlere. Han var blant annet en av paneldeltakerne da Statnett nylig samlet rundt 500 IT-folk på deres interne Techday.
- Jeg gleder meg til å møte folka som deltar på The Moment, forteller Eirik Normann Hansen. Det skjer så mye så raskt i nettbransjen. Derfor skal jeg dele noen tanker under temaet “Forbi det åpenbare”.
Systemer som støtter opp om internasjonalisering
Bergen Synergy har i løpet av kort tid gått ut internasjonalt.
- I dagens marked er det en stor fordel å ikke ha mye teknisk gjeld på IT-systemene. Det er et stort konkurransefortrinn å fritt kunne velge SaaS-løsninger fra øverste hylle, forteller Geir-Arne Mo.
Geir-Arne Mo er blant foredragsholderne på “The Moment”. Han vil dele sine erfaringer med å bygge og løfte et selskap ut på det internasjonale markedet.
Det finnes ikke noe alternativ til det å bli datadrevet
Vi står nå midt i en digital revolusjon. Mange hevder at de organisasjonene som blir ekte datadrevet lett vil vinne over de organisasjonene som ikke klarer å henge med på kappløpet.
Store investeringer i kombinasjon med kostnadsfokus
Elmea er nettselskapet i Lofotkraft-konsernet, og har rundt 18.000 målepunkter.
- Vi har investert rundt 2 milliarder i nytt nett i Lofoten, forteller Siri Sund som er kommunikasjons- og kundesjef i Elmea. - Vi var nødt til det, men nå er vi i forkant, forteller hun. Etterspørselen etter kapasitet øker, og vi er klare for elektrifiseringen.
- For å holde kostnadene for nettkundene så lave som mulig, må vi endre måten vi jobber på. IT-systemer som er mer spisset på funksjonalitet gir oss større fleksibilitet, forteller Finn-Magne Eines.
Finn-Magne Eines leder et stort internprosjekt der de bytter ut eksisterende IT-systemer. Han vil også delta på The Moment 2024 for å dele sine erfaringer.
Meld din interesse nå!
Det er begrenset med deltakerplasser på The Moment 2024.
- Vi oppfordrer alle som ønsker å møtes om å melde sin interesse allerede nå, forteller Sven André Naustal i Metzum. Vi sees!
Klikk her for å se fullt program og påmelding.