1 min read

- Komplisert regulering og sammensatte prismekanismer som gjør at «logikken» er vanskelig å skjønne for folk flest

Featured Image

Linda Ørstavik Öberg er Energipolitisk rådgiver i Huseierne. Hun er invitert med i paneldebatten på Europower Communication Conference den 6. april der tema er Bransjens utfordringer ved kommunikasjon av strømprisen.

Vi har tatt en prat med Linda Ørstavik Öberg i forkant av konferansen.

- Hvor jobber du, og hva jobber du med?

- Jeg jobber på verdens beste arbeidsplass - Huseierne. Der jobber jeg som kommunikasjonsrådgiver og energipolitisk rådgiver, perfekt kombinasjon i disse dager. Mye å forklare og svare opp, gøy at store og små energispørsmål endelig får den oppmerksomheten det fortjener.

- Hvilke sosiale medier bruker du daglig?

- Jeg er ikke av de mest aktive brukerne selv, men veldig flink til å sjekke og oppdatere meg på de viktige diskusjonene. Det går i Facebook og LinkedIn, samt Twitter når jeg har tid til å forsvinne inn i det tidkrevende universet der. Men leser og observerer mye mer enn jeg bidrar selv.

- Sjekker du Facebook før frokost?

- Av og til i helgene, men aldri i ukedagene. Jeg leser alltid nyheter, workchat og e-post først.

- Hva mener du er den største utfordringen med tanke på kommunikasjon i en bred energibransje?

- Komplisert regulering og sammensatte prismekanismer som gjør at «logikken» er vanskelig å skjønne for folk flest – særlig i tider preget av uro rundt høye strømpriser, omlegging av nettleiemodeller, klimakrav og nye bygningsdirektiv fra EU som vil koste dyrt for norske boligeiere. Når noe er vanskelig så er det alltid en utfordring å formidle det videre på en lettfattelig og forståelig måte – og enda vanskeligere når det blåser opp til storm rundt deg.

- Har du deltatt på ECC tidligere?

- Nei, så veldig glad for invitasjonen i år!

- Hva er din forventning til ECC 2022?

- Faglig påfyll, få nye perspektiver, å utfordres på eget syn og meninger, delta i interessante diskusjoner, knytte kontakter, ha det gøy!

- Nevn en fun fact om deg selv.

- Selv om jeg er en rolig person som er glad i plan og rutiner, så elsker jeg adrenalinrush – så du kan fint finne meg hengende i en strikk, hoppende fra et fly eller svømmende langt under havoverflaten. Dessuten er jeg en skikkelig godtemoms – og til min store fortvilelse så blir det verre med årene 😉

--

Tradisjon tro så legger vi til rette for nettverksbygging FØR, UNDER OG ETTER Europower Communication Conference.

Du treffer Bendik Solum Whist og mange flere på Europower Communication Conference den 6. april.

Gjennom konferanseintervjuer blir vi kjent med både deltakere og foredragsholdere.

Vi gjør oppmerksom på at Europower har inntekter fra konferansen.

 

Se hvem som er nominert til ECC Media Awards

ECC Media Awards tildeles personer eller bedrifter i en bred energibransje som har utmerket seg spesielt det siste året. Det deles ut priser innenfor...

[]

VORSPIEL til Europower Communication Conference

Europower Communication Conference arrangeres hos DNV på Høvik den 6. april. Som et vorspiel til konferansen har vi tatt en prat med Anniken Haugen...

[]